Vi bagte jo som tidligere nævnt cookies i weekenden, og fordi de blev så gode, så skal I selvfølgelig ikke snydes for en opskrift! De passer perfekt til en kold efterårsdag – og de bliver ekstra gode, hvis de serveres med is til (Hansens nougatis er virkelig et hit!!).
Cookies (30 stk. små)
- 125 g brun farin
- 125 g sukker
- 1 tsk vanillesukker
- 150 g blødt smør
- 1 æg
- 1 tsk bagepulver
- 150 g hvedemel
- 50 g hakkede nødder (vi brugte saltede peanuts)
- 100 g hakket mørk chokolade
Tænd ovnen på 180 grader. Rør sukker, brun farin (er der andre end mig der også kalder det pudder-sukker?) og vanillesukker sammen med smørret. Rør ægget i. Tilsæt mel og bagepulver. Til sidst hæles nødder og chokolade i, og dejen vendes godt sammen. Sæt dejen på bagepapir – den størrelse vi lavede dem i, gav cirka 30 cookies, men jeg har tidligere forsøgt med med større kugler, hvor det blev til ca. 20 – det er smag og behag, bare vær opmærksom på at de flyder ud under bagning, så der skal være god afstand mellem kuglerne på bagepladen. Bag dem i cirka 8 minutter (de her fik 6-7 minutter, men vores ovn er også lidt mærkelig). Lad dem køle af når de kommer ud af ovnen. De er meget bløde, men efter afkøling har de sat sig fint. Der var lidt for få nødder i til min smag. Næste gang tror jeg at jeg prøver med 100 eller 150 gram saltede peanuts.
Velbekomme og god fornøjelse!
2 kommentarer
Ej de ser da mega mums ud. Dem skal Bella og jeg bage. Det glæder jeg mig til. Kan være jeg låner opskriften til bloggen – men så skriver jeg det.
Dejlig Fredag
XX
Rikke May
The Insider
Tak, Rikke! De er SÅ lækre. Bare hold øje med dem i ovnen, for sidste gang fik vores lidt for lang tid og blev lidt for sprøde. Synes de smager bedst når de er lidt bløde (og bliver serveret med vanille is ;)). Opskriften er også ret nem at gå til, så er sikker på at Bella kan være med 🙂 Glæder mig til at se jeres resultat, hvis I går i krig med dem.
God weekend 🙂