Vi har tidligere snakket om amerikansk mad – både alle de gode snacks vi satte tænderne i og de mange lækre måltider generelt. Og så er der faktisk også nogle lidt kedelige mobilbilleder – dog med ret lækker amerikansk mad – der har fundet vej herind på bloggen. Vi kan derfor ikke rigtigt lægge skjul på, at vi er ret begejstret for mad når vi er ude og rejse. Specielt i USA hvor der nærmest går sport i at prøve så mange forskellige typer af mad og restauranter, haha. I efteråret fik Cathrines kæreste lidt spalteplads på Rockpaperdresses, hvor han bl.a. skrev, at han måler alle rejser i mad – vi kunne være mere enige! Efter vi er kommet hjem, går der nærmest ikke en dag uden vi drømmer os tilbage til Walmarts store udbud af Ben & Jerry’s, morgenmadsmenuerne fra Waffle House eller Olive Garden’s pastaretter. Jeg sendte endda Anders den her lille 15 sekunders video fra BuzzFeed forleden – jeg var ret stor fan af at man i USA kan købe færdige s’mores med kiks, chokolade og smeltet skumfidus! Og så nåede vi også at blive ret begejstrede for dem her fra Trader Joe’s.
Selvom jeg altså også er ret glad for en god, dansk rugbrødsmad og frikadeller, er der bare et eller andet der trækker i mig efter at få lidt mere amerikansk mad indenbords. Det er ikke fordi jeg har det sådan med andre lande vi har besøgt. Vi forsøgte os med ceviche i Peru, men det må de gerne beholde for sig selv, haha. Jeg tror desværre bare vi var uheldige, for jeg kan godt forestille mig at det kan være lækkert, men det faldt ikke lige i min smag. Malaysisk mad glæder jeg mig heller ikke ligefrem at komme tilbage til, hvis vi ender der på vores tur rundt i Asien (måske det bare var på Borneo maden var sådan lidt mah). Til gengæld glæder jeg mig til at spise mig mæt i vietnamesisk mad. Det har vi faktisk også ofte opsøgt i USA, hvor der er nogle virkelig gode vietnamesiske restauranter rundt omkring.
Well, fordi mine cravings efter Reese’s og burger er ekstra voldsomme for tiden, tænkte jeg at vi godt kunne klare at kigge tilbage på noget af det bedste mad vi smagte på vores roadtrip i USA sidste år og i vores uge i NYC i juli.
I Amarillo i Texas lagde vi en aften vejen forbi Tyler’s BBQ, og ikke nok med at medarbejderne var virkelig søde og nysgerrige på vores tur, så smagte maden vanvittigt godt! Faktisk så godt at vi tog en omgang mashed potatoes med to-go til frokost dagen efter 😀
I NYC besluttede vi os for at stå i kø foran Grimaldi’s under Brooklyn Bridge for at prøve deres berømte pizza. Den var god! Ikke den bedste vi har smagt dog, men den var så god, at da vi havde én enkelt dag i NYC inden turen gik hjem i slutningen af oktober, valgte vi at tage forbi til en omgang tidlig aftensmad på restauranten på Manhattan.
Da vi var i NYC første gang i 2012, gik vi tilfældigvis forbi New Yorker Burger Co. i Chelsea, og det var ikke dumt at vi besluttede os for at prøve det. Vi var faktisk også forbi sidste år i juli, og det skuffede bestemt ikke. Alle de burgere vi har smagt er sidenhen blevet målt ud fra New York Burger Co.-standarden 😉 Og så laver de altså de fineste underlag til deres bakker.
Olive Garden prøvede vi faktisk først på vores roadtrip sidste år, og så snart vi havde smagt deres Braised Beef and Tortellini in Marsala Cream Sauce (ja, den var så god, at I får det præcise navn på retten, hvis nu I ligger vejen forbi på et tidspunkt), fortrød vi at vi ikke havde givet stedet en chance noget tidligere. Hold nu op hvor smager det godt!
Vi var naturligvis også forbi Shake Shack i USA (har fulgt med alt for meget her…), men som sagt, når man først har fået smag for New York Burger Co., er der ikke rigtigt noget der kan overgå det. Selvom fritter med smeltet ost nok aldrig bliver en dårlig ting 😉
Da det endelig lykkedes os at se de hundredevis af luftballoner stige til vejrs i Albuquerque, tog vi et smut forbi Denny’s til morgenmad. Ved et tilfælde endte vi faktisk med at spise på den der er med i Breaking Bad. Den skulle dog være lukket nu, ifølge hende her (som i øvrigt er en Instagram-profil der er værd at besøge, hvis man er til USA).
I Nasheville var vi et smut forbi The Pharmacy, som jeg havde læst godt om her. Igen – det er svært med burgere når man én gang har fundet en favorit, men derfor bliver jeg nu aldrig træt af at forsøge at finde en ny favorit, haha. Og så endte tater tots også med at blive en favorit.
Vi havde heldigvis nogle dage i Albuquerque til både at opleve byen, se de mange luftballoner OG spise en masse mad. Vi fik blandt andet prøvet en vaskeægte breakfast burrito på ballon-pladsen, men den var nu ikke et ligeså stort hit, som de her chili fries. Vi fik dem på The Dog House, som primært er et lille drive-in sted, men der er nogle få sidepladser indenfor, hvor vi var heldige. Og så er den i øvrigt også med i Breaking Bad. Det skulle også have været ret populært blandt produktionsholdet, og vi forstår godt hvorfor – også selvom chilisaucen var VIRKELIG stærkt!
Har I nogle favoritretter eller køkkener ude i verden, som I craver? Jeg kunne se hos Søs i går, at kinesisk mad er i ret høj kurs hos hende efter at have været på udveksling i Kina af flere omgang. Det køkken er jeg spændt på at prøve, når vi når dertil senere på året!
English: A walk down memory lane with all the foods we ate and loved on our roadtrip across the States last year. I wouldn’t mind a trip to Olive Garden!
6 kommentarer
…nu har jeg mega meget lyst til en burger, ha. Måske skulle jeg få det skrevet ind i dagens frokostplaner 😉
Jeg måtte lige fiske din kommentar ud fra spam-mappen, men nu er det havnet rigtigt! Jeg fik også helt lyst til både pizza, burger, pasta og ribs af at kigge på billederne, haha. God ide at tage det med i dagens frokostplaner! Jeg nøjes med rester fra i går 😀
Jeg udregner alle mine rejser i mad! Og bruger enormt meget tid på at researche gode spisesteder, inden jeg rejser hjemmefra.
Jeg kan blive helt forarget, når jeg hører om folk, der har været ude og rejse og de så bare har spist fast food, fra de samme kæder, som vi har herhjemme eller “bare lige har hentet en pizza med hjem på værelset”. Øv! Så får jeg faktisk den følelse, at de ikke fortjener at rejse :p haha
Haha, jeg tænkte heller ikke at vi kunne være de eneste der gik så meget op i maden på rejser 😉 Men jeg må ærligt indrømme, at når vi har rejst i længere perioder, som sidste år, så bliver det også til nogle pizzaer på hotelværelset, men heldigvis er der overtal af de aftener hvor vi er nysgerrige på maden og prøver noget nyt eller i det mindste noget vi ikke kunne have fået herhjemme 🙂 Jeg tror i hvert fald det kan tælles på én hånd hvor mange gange vi fik f.eks. McD eller Burger King på de fire måneder vi var afsted.
Uha, ja kinesisk mad er et hit! (og tak for link 🙂 ) – men mad er generelt en vigtig del af at rejse!
Jeg var faktisk ikke sønderligt imponeret af Shake Shack. Men god milkshake! Vi var mere til Five Guys-kæden, som vi også endte med at besøge hele to gange. Eller Chipotle, som jo så ikke er burger, men alligevel virkelig godt :yum:
Velkomme 🙂 Du gjorde mig lidt mere nysgerrig på kinesisk mad, så nu glæder jeg mig kun endnu mere til at prøve det! For JA, mad er virkelig en vigtig del af det at rejse og opleve nye lande og kulturer 😀
Jeg kan faktisk ikke engang huske hvad vi fik at drikke :-/ Men er helt med på Five Guys! Det smagte så godt at vi aldrig rigtig fik taget andet end mobilbilleder af det, haha. Det kunne jeg godt ha’ nu! Sjovt nok har vi lige købt ind til burger 😉 Chipotle fik vi også en enkelt gang i NYC, så vidt jeg husker, og det var også godt!