En af de store (og evige) projekter herhjemme, er at lave den perfekte pizzabund. Anders har efterhånden prøvet sig igennem en del opskrifter – og selvom jeg har været fan hver gang (hvem siger nej til pizza?!), så har den sidste sprødhed i bunden lige manglet. Op til weekenden gav han sig så i kast med en ny opskrift, hvor dejen skulle koldhæve, og det blev en succes! Derfor får I lige opskriften her, som oprindeligt stammer herfra. Den kræver lidt planlægning, da den som sagt skal koldhæve, men det er planlægningen og indsatsen værd!
PIZZA (4 mellemstore)
Ingredienser
- Gær på størrelse med en ært
- 4 dl vand
- 500 gram almindeligt hvedemel
- 15 gram salt
- Erstat evt. lidt af vandet med olie (det fik vi ikke gjort, men det prøver vi næste gang)
Fremgangsmåde
- AFTENEN INDEN: Oplæs gæren i vandet. Tilsæt mel og salt. Lad den stå i en overdækket skål på køkkenbordet natten over.
- OM MORGENEN: Brug en dejskraber til at vende dejen fra siderne og ind mod midten. Stil den derefter i køleskabet.
- TO TIMER INDEN: Tag dejen ud af skålen og del den i fire. Fold hjørnerne ind under hinanden indtil dejklumpen bliver rund. Lad dem stå til hæving i to timer på bordet med et viskestykker over.
- EN TIME INDEN: Tænd ovnen på 275 grader og sæt pizzastenen ind (vi har haft vores i nogle år efterhånden, og den er guld værd!).
- BAGNING: Tag én dejklump ad gangen og rul dem ud på bordet – husk lidt ekstra mel. Dejen kan være meget klistret. Og så er det ellers bare at fylde den med det pizzafyld du allerbedst kan li’. Vi lavede en hjemmelavet tomatsovs, som selvfølgelig kom på først. Derefter ost, mortadella og champignon. Bag pizzaen i cirka 6 minutter.
God appetit!
Det virker lidt omstændigt, men det blev én af de allerbedste hjemmelavede pizzaer vi har fået. Og det siger ikke så lidt 😉
Nu går jagten videre på den perfekte burgerbolle! Haha.