Der blev lige stille fra os igen, og det var egentlig slet ikke meningen. I slutningen af sidste uge stod vi dog pludselig på en campingplads med begrænset internet (endnu engang), et par dage med +40 grader (og endnu varmere i teltet) og dernæst et par dage med regn, blæst og under 20 grader. Og så lige en dag uden strøm også. De fleste vågne timer brugte vi derfor i bilen for først at blive kølet ned og dernæst de sidste dage for at blive varmet 😉 Og så kørte vi ellers rundt i området og fik blandt andet byttet vores luftmadras som ikke kunne holde luft samt spist morgenmad i bilen med god udsigt. (Måske I har set lidt med på Snapchat? Der har vi i hvert fald opdateret selvom vi har været stille her 🙂 Kig med på andersbruhn og lauragraens – der kommer til at være jul der de næste par dage!)
Og nu sidder vi i Melbourne. Efter Inger-Marie skrev tidligere på måneden og tippede om at Den Danske Sømandskirke holder jul i Sydney, var vi faktisk ret meget i tvivl om hvad vi ville bruge vores juleaften på. Indtil da havde vi nemlig tænkt at vi selv skulle lave mad, men jul med andre rejsende eller udstationerede danskere, fint pyntet juletræ og al maden tilberedt lød nu også ret tillokkende. I sidste ende besluttede vi os dog for at lave julemaden selv og fejre aftenen i en lejet lejlighed i Melbourne. Mest fordi vi ville miste meget tid ved at blive hængende i eller omkring Sydney indtil juleaften, og også fordi mange vi har talt med undervejs, har anbefalet os ikke at køre for tæt på jul (både før og efter).
Derfor satte vi kursen mod Melbourne, hvor vi bliver til den 27. december, så vi lige akkurat undgår de værste dage trafikmæssigt og samtidig også har et køkken, hvor vi kan lave mad. Og vi har allerede været i gang med at bage svenske peberkager (tak, IKEA!), og Anders er også begyndt på både kål og and. Det er faktisk alligevel ret hyggeligt, selvom julestemningen langtfra har indfundet sig sådan rigtigt 🙂
Vi har heldigvis nogle julefilm og en juleplayliste der kan hjælpe på det – og sammen med udsigten fra vores altan, +20 grader, masser af solskin og pæne solnedgange burde der være lagt i ovnen til en god juleaften på trods af, at vi sidder på den anden side af jorden og langt væk fra dem vi elsker og holder af og de juletraditioner vi er vokset op med.
2 kommentarer
Julen er jo også hvad man gør det til – og det lyder da til, at I nok skal få gjort den hyggelig, selvom I er langt væk hjemmefra 🙂
Kan huske, da jeg fejrede jul i Shanghai tilbage i 2011, der købte vi også and, lavede selv brunede kartofler og risengrød i en riskoger, haha. Og i Irland tilbage i 2008, miksede vi juletraditioner og mad fra Danmark, Tyskland, Canada og Eucador – alle de lande hvor folk kom fra.
Nej, det er ikke det samme som mors julemad, men derfor kan det godt blive møghyggeligt alligevel 🙂 Og så må man tage det som en oplevelse og få det bedste ud af det!
Det har du helt sikkert ret i, Søs 🙂 Vi forsøger i hvert fald at skabe bare en lille smule julestemning her i hytten, nu hvor vi har muligheden. Det er alligevel lidt rart at kunne lave det vi plejer at få til jul. Selvom det bestemt også er sjovt at prøve nogle lidt andre juletraditioner af! Det lyder som om du har fået nogle gode oplevelser med dine juleaftener i udlandet. Det må alligevel være spændende at få et indblik i så mange kulturers måder at fejre juleaften på 🙂
Og ja, det er nok ikke julemaden som derhjemme, men det skal nok blive hyggeligt alligevel 😀